Resolutie is een term die gebruikt wordt bij een aantal zaken. Je hebt de resolutie van een beeldscherm, de resolutie van foto's en video's, de resolutie van een printer en scanner, etc.

Bij een beeldscherm is de resolutie eenvoudig gezegd de hoeveelheid pixels op het beeldscherm. Een hogere resolutie betekent dat een beeldscherm meer pixels kan bevatten. Resoluties worden steeds hoger. Dit is een trend die je niet alleen bij computerschermen, maar ook bij televisies, tablets, smartphones en digitale camera's ziet.

Ook bij beelden en video's spreken we van resolutie. Daar is de resolutie gelijk aan de grootte van het beeld of de video. Hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels een beeld bevat. Wat zorgt voor meer scherpte en detail.

Bij printers en scanners geeft de resolutie dan weer aan hoe nauwkeurig ze printen of scannen. Hoe hoger de dots per inch (dpi), hoe beter de kwaliteit.

E-BOOKS

Download onze gratis e-books

Je wil starten met een website of webshop maar je vindt zodanig veel informatie dat je er niet meer aan uit geraakt? Wel, dan zijn onze e-books een perfect hulpmiddel. Aan de hand van eenvoudige en concrete tips hopen we je de energie te geven om verder aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is alles!

 
 

 

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy
Vragen?
Contacteer ons
Hulp nodig of wil je een nieuwe website? Neem hier contact met ons op!