Een sitemap is een overzicht van alle pagina's van een website. Voor bezoekers kan dit heel handig zijn omdat dit in één blik een mooi inzicht geeft in de structuur van de website. Verwar de sitemap niet met de normale navigatie, in het menu bovenaan, maar zie het eerder als een aanvulling. Vaak vind je een sitemap terug in de footer van de website. Van hieruit kun je elk moment naar elke pagina van de website surfen, het biedt een soort van houvast. Eventueel kunnen de links opgedeeld worden in categorieën, om het nog overzichtelijker te maken.

Naast de gewone sitemap voor bezoekers is er ook nog een sitemap voor zoekmachines. Ook wel de XML sitemap genoemd.  Hier is het principe hetzelfde: alle pagina's van de website worden erin opgenomen en er kan zelfs nog extra info per pagina worden toegevoegd. Deze XML sitemap is niet zichtbaar voor bezoekers, maar is bedoeld om zoekmachines vlotter de structuur van de website te laten begrijpen.

E-BOOKS

Download onze gratis e-books

Je wil starten met een website of webshop maar je vindt zodanig veel informatie dat je er niet meer aan uit geraakt? Wel, dan zijn onze e-books een perfect hulpmiddel. Aan de hand van eenvoudige en concrete tips hopen we je de energie te geven om verder aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is alles!

 
 

 

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy
Vragen?
Contacteer ons
Hulp nodig of wil je een nieuwe website? Neem hier contact met ons op!