Ook: Link

Een hyperlink of kortweg een link is een koppeling op een webpagina die verwijst naar een andere webpagina. Eenvoudig gezegd kom je door te klikken op die hyperlink op de andere webpagina terecht. Van heel wat objecten kan via de html-code een link worden gemaakt. Denken we maar aan een stukje tekst, een knop, een afbeelding, etc. Links zorgen ervoor dat een bezoeker vlot doorheen een website kan navigeren.

Je hebt interne links en externe links. Een interne link is een verwijzing naar een andere pagina van eenzelfde website. Een externe link is een verwijzing naar een andere website. Voor zoekmachines kan het goed zijn dat veel andere websites naar jouw website linken. Dit toont immers aan dat de inhoud van je website als waardevol wordt aanzien. Zo'n links noemt men ook wel backlinks.

Ook interne links zijn belangrijk voor seo, er wordt als het ware een spinnenweb gemaakt waarbij alle pagina's onderling met elkaar verbonden zijn. Als er veel naar een bepaalde pagina gelinkt wordt krijgt die een bepaalde waarde. Via linkbuilding wordt de linkstructuur van je website op punt gezet. Op deze manier krijgt je website een bepaalde autoriteit en scoort hij beter in Google.

E-BOOKS

Download onze gratis e-books

Je wil starten met een website of webshop maar je vindt zodanig veel informatie dat je er niet meer aan uit geraakt? Wel, dan zijn onze e-books een perfect hulpmiddel. Aan de hand van eenvoudige en concrete tips hopen we je de energie te geven om verder aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is alles!

 
 

 

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy
Vragen?
Contacteer ons
Hulp nodig of wil je een nieuwe website? Neem hier contact met ons op!