Geen tijd om website te beheren
 

U denkt eraan uw websiteEen website is een verzameling van webpagina's die allemaal onderling met elkaar verbonden zijn te vernieuwen of een nieuwe website laten maken? Wat ons betreft altijd een goed idee. Alleen stopt het niet van zodra de website online staat. Het is om verscheidene redenen belangrijk dat de website ook na de lancering regelmatig aangepast wordt.

Als de inhoud van uw site steeds hetzelfde blijft dreigen bezoekers immers sneller af te haken en heeft de website het ook moeilijker om goed te scoren in Google.

Toch is het in praktijk meestal één van de eerste zaken die verwaarloosd worden. De prioriteiten liggen vaak elders en er zijn altijd wel belangrijkere zaken te doen binnen een bedrijf. Nochtans hoeft het geen enorme opgave te zijn om de site actueel te houden. Met een minimum aan tijd en moeite kunt u het maximale uit uw website halen. Hierbij enkele tips:

 

Goede voorbereiding

Denk eerst en vooral goed na voor uw uw nieuwe website online zet. Op die manier kunt u het zich in een later stadium een pak gemakkelijker maken. Wat wilt u uw bezoekers aanbieden? Hoeveel werk zal erin kruipen om dit telkens actueel te houden? Zijn er nutteloze zaken die u beter kunt schrappen? Dit en nog veel meer andere vragen kunt u zichzelf op voorhand stellen. Als u op al deze vragen al een antwoord weet voor er begonnen wordt met de ontwikkeling van de website dan heb u al een serieuze stap gezet.

Handig en gebruiksvriendelijk cms

Zorg ervoor dat uw website gekoppeld wordt aan een handig en gebruiksvriendelijk CMSEen CMS of voluit Content Management System is een systeem dat er voor zorgt dat een website eenvoudig beheerd kan worden.. U wilt immers geen tijd verliezen doordat u constant moet zitten zoeken hoe het moet. Als het allemaal te ingewikkeld wordt dan zult u al snel de moed verliezen. En net dat moet u vermijden, want dit is de eerste reden om het aanpassen van uw website uit te stellen. Als alles vlot gaat en uw makkelijk uw weg vindt doorheen het CMS dan zal het een plezier zijn om er telkens uw tijd in te steken.

 

je website beheren op een vast tijdstip

 

Vast tijdstip

Vaak beseft men wel dat de website aangepast moet worden, maar vindt men gewoon de tijd niet. De agenda puilt elke week uit en het aanpassen van de website is het eerste dat moet wijken. Er is maar één manier om dat te vermijden: voorzie een vast moment om uw website bij te werken. Is dit één dag in de maand of enkele uren per week, het maakt niet uit. Als u telkens eenzelfde tijdstip vrij houdt in uw agenda wordt het al snel een gewoonte om actief bezig te zijn met de inhoud van uw website. En dat is uiteindelijk toch wat u moet bereiken?

Zelf uw website bezoeken

Vergeet niet uw eigen website regelmatig te bezoeken. Zo ziet u direct wat er verouderd is, welke zaken eens opgefrist mogen worden, enz. Wees kritisch en probeer u in de plaats te stellen van andere bezoekers. Op die manier zorgt u ervoor dat uw website interessant blijft en de bezoekers met plezier terug keren.

 

Op een vast tijdstip uw site aanpassen zorgt ervoor dat het een gewoonte wordt.

 

MEER TIPS?

Gerelateerde blogartikelen

Hoe ziet de ideale homepagina er uit?

13 mei 2019

Hoe ziet de ideale homepagina er uit?

Een nieuwe website, waar moet je aan denken?

10 april 2019

Een nieuwe website, waar moet je aan denken?

Meer bezoekers op je website? Volg dit stappenplan om beter te scoren in Google!

15 januari 2019

Meer bezoekers op je website? Volg dit stappenplan om beter te scoren in Google!

MEER ARTIKELEN

E-BOOKS

Download onze gratis e-books

Je wil starten met een website of webshopEen webshop of webwinkel is een website die de mogelijkheid geeft om producten online aan te kopen. maar je vindt zodanig veel informatie dat je er niet meer aan uit geraakt? Wel, dan zijn onze e-books een perfect hulpmiddel. Aan de hand van eenvoudige en concrete tips hopen we je de energie te geven om verder aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is alles!

 
 

 

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy