webpagina laadtijd
 

Mensen hebben tegenwoordig steeds minder tijd. Dat heeft ook zijn invloed op het geduld dat ze uitoefenen bij het bezoeken van websites. Onderzoek leert dat heel wat bezoekers uw websiteEen website is een verzameling van webpagina's die allemaal onderling met elkaar verbonden zijn meteen weer verlaten als de eerste pagina niet snel genoeg laadt. Dit is uiteraard een slechte zaak, vooral omdat dit een negatieve invloed heeft op uw ranking in Google.

In dit artikel gaat het ons over de snelheid van uw website en de opdracht voor websitemakers is hierin heel simpel: hoe sneller hoe beter! Hieronder geven we enkele zaken mee die kunnen helpen bij het verbeteren van de laadtijdDe laadtijd van een website is heel eenvoudig de snelheid waarmee de pagina's inladen. van uw website. Naast deze zaken zijn er uiteraard nog een hoop andere tips, maar we hebben ons beperkt tot wat wij het interessantste vinden. Eén voor één zaken die vlug aangepast kunnen worden en toch een mooi voordeel bieden.

 

Hou er rekening mee van bij het ontwerp

Vaak zijn de simpelste zaken de meest efficiënte. Eén daarvan is goed nadenken bij het ontwerp van de website. Dankzij een goed doordachte structuur kunt u er voor zorgen dat bezoekers snel de info vinden die zo nodig hebben. Zo moeten er immers minder pagina's geladen worden om tot de gewenste info te komen.

Afbeeldingen zo klein mogelijk houden

Een andere simpele regel is het gebruiken van zo klein mogelijke afbeeldingen. Als de afbeelding die op uw site getoond wordt 500px breed moet zijn, dan is het uiteraard zinloos een afbeelding in te laden die drie keer zo groot is. Het lijkt logisch, maar het is een vaak voorkomende fout.

Ook bij responsive webdesignEen responsive website past zich zelf aan aan het scherm waarop de bezoeker de site bekijkt. is dit heel belangrijk. Afbeeldingen moeten op smartphones vaak kleiner getoond worden dan op een gewone computer. De beste optie is dan ook om twee verschillende bronbestanden te voorzien. Op smartphoneEen smartphone is een sterkere versie van een mobiele telefoon. Door een beter besturingssysteem en meer rekenkracht kan een smartphone heel wat zaken die een normale mobiele telefoon niet kan. wordt de kleinste versie getoond, op een gewone computer de grootste versie.

Code zuiveren

Een detail dat ook heel veel verschil kan maken is het opruimen van de code. Vaak komt het voor dat bepaalde zaken dubbel staan, dat er onnodige zaken in staan, enz. Kijk dus even na of alles wat in uw code staat echt nodig is en pas aan waar nodig. Verder is het ook beter om geen zaken zoals javascript te gebruiken indien dit niet nodig is. Indien er wel javascript wordt gebruikt, dan kunt u deze bestanden, samen met de cssCSS is de afkorting van Cascading Style Sheets. Het wordt gebruikt voor het opmaken van HTML-pagina's. bestanden, best comprimeren en bundelen waar mogelijk.

Caching

Hoe dynamischer de website, hoe meer gegevens er uit de database moeten worden gehaald. Logischerwijze is dit ook iets dat de laadtijd niet ten goed komt. Door caching te gebruiken worden bepaalde zaken tijdelijk opgeslagen, waardoor de gegevens bij een volgend bezoek een stuk sneller geladen worden.

Zoals gezegd zijn er nog meer middelen om de snelheid te verhogen. Als u echter al rekening houdt met het bovenstaande dan zal dat al een groot verschil maken.

 

Een aantal kleine aanpassingen kunnen al heel veel verschil maken.

 

MEER TIPS?

Gerelateerde blogartikelen

Hoe ziet de ideale homepagina er uit?

13 mei 2019

Hoe ziet de ideale homepagina er uit?

Een nieuwe website, waar moet je aan denken?

10 april 2019

Een nieuwe website, waar moet je aan denken?

Meer bezoekers op je website? Volg dit stappenplan om beter te scoren in Google!

15 januari 2019

Meer bezoekers op je website? Volg dit stappenplan om beter te scoren in Google!

MEER ARTIKELEN

E-BOOKS

Download onze gratis e-books

Je wil starten met een website of webshopEen webshop of webwinkel is een website die de mogelijkheid geeft om producten online aan te kopen. maar je vindt zodanig veel informatie dat je er niet meer aan uit geraakt? Wel, dan zijn onze e-books een perfect hulpmiddel. Aan de hand van eenvoudige en concrete tips hopen we je de energie te geven om verder aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is alles!

 
 

 

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy