surfen op smartphone
 

Aangezien wij dag in dag uit met het internetHet internet is een wereldwijd netwerk van ontelbaar veel computers die met elkaar in verbinding staan. bezig zijn en we vooral ook inzetten op responsive webdesignEen responsive website past zich zelf aan aan het scherm waarop de bezoeker de site bekijkt., is het voor ons uiteraard interessant om te blijven volgen hoe het aantal mobiele internetgebruikers zich verhoudt ten opzichte van de internetgebruikers op desktop en laptop.

Tot enkele jaren geleden was er gewoon geen verhouding. Op dat moment was er nog geen sprake van mobiel internet. Vanaf 2009 kwamen echter eerst smartphones en later ook tabletsEen tablet is een mix tussen een laptop en een smartphone. Het bekendste voorbeeld is een Ipad. op de proppen. Dat was het begin van een steile opgang. Begin 2014 maakten wereldwijd reeds 26% van de internetgebruikers een connectie via smartphoneEen smartphone is een sterkere versie van een mobiele telefoon. Door een beter besturingssysteem en meer rekenkracht kan een smartphone heel wat zaken die een normale mobiele telefoon niet kan. of tablet.

 

Binnenkort nog meer mobiele surfers

Intussen heeft 10Zig Technology een interactieve tool gemaakt die het mobiel internetverkeer wekelijks blijft vergelijken met het internetverkeer via desktop en laptop. Dit op basis van google analyticsGoogle Analytics is een dienst van Google waarmee je allerhande statistieken van je website kunt verzamelen en analyseren. profielen van een 10-tal strategisch gekozen websitesEen website is een verzameling van webpagina's die allemaal onderling met elkaar verbonden zijn in Amerika, Europa en Australië.

Volgens de laatste cijfers is het aantal mobiele internetgebruikers intussen gestegen naar 32% en als het zo verder stijgt zou dat in maart 2017 boven de 50% komen. Met andere woorden, op dat moment zouden meer mensen op het internet surfen via smartphone of tablet dan via gewone computers en laptops.

Een interessante evolutie en nogmaals een bewijs dat een responsive website voor elk bedrijf steeds meer een noodzaak is.

 

Een responsive website is steeds meer een noodzaak.

 

MEER TIPS?

Gerelateerde blogartikelen

Hoe ziet de ideale homepagina er uit?

13 mei 2019

Hoe ziet de ideale homepagina er uit?

Een nieuwe website, waar moet je aan denken?

10 april 2019

Een nieuwe website, waar moet je aan denken?

Meer bezoekers op je website? Volg dit stappenplan om beter te scoren in Google!

15 januari 2019

Meer bezoekers op je website? Volg dit stappenplan om beter te scoren in Google!

MEER ARTIKELEN

E-BOOKS

Download onze gratis e-books

Je wil starten met een website of webshopEen webshop of webwinkel is een website die de mogelijkheid geeft om producten online aan te kopen. maar je vindt zodanig veel informatie dat je er niet meer aan uit geraakt? Wel, dan zijn onze e-books een perfect hulpmiddel. Aan de hand van eenvoudige en concrete tips hopen we je de energie te geven om verder aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is alles!

 
 

 

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy
Vragen?
Contacteer ons
Hulp nodig of wil je een nieuwe website? Neem hier contact met ons op!