een mobielvriendelijke website is goed voor je seo
 

Er is al veel over gesproken, maar binnenkort is het effectief zo ver. Vanaf 21 april wordt het voor uw ranking in Google nog belangrijker of uw websiteEen website is een verzameling van webpagina's die allemaal onderling met elkaar verbonden zijn mobiel vriendelijk is of niet. Vanaf dan wordt dit door Google immers mee genomen in hun algoritmen die deze ranking bepalen.

De bedoeling is dat websites die niet mobiel vriendelijk zijn weg vallen uit de mobiele seoSEO of Search Engine Optimization is het optimaliseren van een website of webshop om beter te scoren in zoekmachines, voornamelijk Google.. Met andere woorden, mensen die mobiel surfen zullen deze websites niet langer tussen hun resultaten in Google zien staan.

 

Enorme impact op aantal bezoekers

Het wegvallen uit de mobiele SEO kan uiteraard een grote impact hebben op het aantal bezoekers van uw website. Het aantal mobiele zoekopdrachten wordt immers steeds groter.

Er wordt verwacht dat tegen eind 2015 het aantal mobiele zoekopdrachten groter zal zijn dan het aantal desktop zoekopdrachten. Als je weet dat bijna 9 op de 10 mensen Google als zoekmachine gebruiken, dan is het duidelijk dat bedrijven met mobiel vriendelijke websites vanaf 21 april een enorm voordeel zullen hebben op hun concurrenten waarvan de website niet is aangepast.

Waarom geeft Google de voorkeur aan mobiele websites?

Eén van de redenen hebben we al in bovenstaande alinea vernoemd. Google merkt dat steeds meer mensen hun zoekmachine mobiel gebruiken. De smartphoneEen smartphone is een sterkere versie van een mobiele telefoon. Door een beter besturingssysteem en meer rekenkracht kan een smartphone heel wat zaken die een normale mobiele telefoon niet kan. is niet meer weg te denken en het aantal mobiele zoekopdrachten wordt logischerwijze steeds groter. Google wil hun bezoekers op een zo efficiënt mogelijke manier de informatie laten vinden die ze nodig hebben. Websites die niet mobiel vriendelijk zijn horen daarom niet langer thuis tussen de mobiele zoekresultaten. Deze wekken bij de bezoekers immers enkel maar frustratie op.

Test of uw website mobiel vriendelijk is

Maar hoe weet u nu of uw website voor Google voldoende mobiel vriendelijk is? Heel simpel, via deze tool van Google kunt u dit heel vlot controleren. Wij zijn alvast makkelijk door de test geraakt! Is uw huidige website niet mobielvriendelijkZoals de term zelf zegt, een mobielvriendelijke website is een website die optimaal kan bekeken worden op mobiele toestellen, bijvoorbeeld smartphones. en wilt u een nieuwe website laten maken? Geef ons dan zeker een seintje, we luisteren met plezier naar uw plannen!

 

Mensen die mobiel surfen irriteren zich
aan websites die niet mobielvriendelijk zijn

 

MEER TIPS?

Gerelateerde blogartikelen

Hoe ziet de ideale homepagina er uit?

13 mei 2019

Hoe ziet de ideale homepagina er uit?

Een nieuwe website, waar moet je aan denken?

10 april 2019

Een nieuwe website, waar moet je aan denken?

Meer bezoekers op je website? Volg dit stappenplan om beter te scoren in Google!

15 januari 2019

Meer bezoekers op je website? Volg dit stappenplan om beter te scoren in Google!

MEER ARTIKELEN

E-BOOKS

Download onze gratis e-books

Je wil starten met een website of webshopEen webshop of webwinkel is een website die de mogelijkheid geeft om producten online aan te kopen. maar je vindt zodanig veel informatie dat je er niet meer aan uit geraakt? Wel, dan zijn onze e-books een perfect hulpmiddel. Aan de hand van eenvoudige en concrete tips hopen we je de energie te geven om verder aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is alles!

 
 

 

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy