https zorgt voor een veiligere website
 

De dag van vandaag is iedereen volledig vertrouwd met het internetHet internet is een wereldwijd netwerk van ontelbaar veel computers die met elkaar in verbinding staan., maar je kan er niet om heen dat niet alles rozengeur en maneschijn is. Hacken, virussen,... het zijn maar enkele van de gevaren die om de hoek loeren. Je kunt alleen maar hopen dat paswoorden, persoonsgegevens, etc niet in verkeerde handen geraken.

Als eigenaar van een websiteEen website is een verzameling van webpagina's die allemaal onderling met elkaar verbonden zijn of webshopEen webshop of webwinkel is een website die de mogelijkheid geeft om producten online aan te kopen. draag je een bepaalde verantwoordelijkheid. Gelukkig kun je op een eenvoudige manier de gegevens van je bezoekers beveiligen. Daarvoor is httpsHTTPS is een protocol dat simpel gezegd instaat voor de communicatie tussen een server en een browser. Het is identiek aan HTTP maar met de toevoeging van een extra beveiligingslaag. in het leven geroepen.

 

Wat is https?

Wanneer iemand via een browserEen browser of webbrowser is een programma dat je toe laat om op het internet te surfen. verbinding maakt met een website worden gegevens over het internet verspreid. Dit gebeurt via httpHTTP of Hypertext Transfer Protocol is een protocol voor de connectie tussen een server en een browser. of voluit HyperText Transfer Protocol. Hetzelfde gebeurt via HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure), maar daar is via een ssl-certificaatEen SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) zorgt voor een extra beveiligingslaag bij een connectie tussen een server en een browser. nog een extra beveiligingslaag aan toegevoegd. De data tussen een browser en een serverDe term 'server' heeft eigenlijk meerdere betekenissen. Heel simpel gesteld kun je het eigenlijk opdelen in een hardware server en een software server. worden hierdoor versleuteld en dat maakt deze data onleesbaar voor mensen met slechte bedoelingen.

Waaraan herken je een veilige site?

Een https-adres (beveiligd met een SSL-certificaat) kan makkelijk herkend worden in de urlEen URL of Uniform Resource Locator is eenvoudig gezegd het uniek adres van een stuk data op het internet.-balk van een browser. Enerzijds door het slotje naast en anderzijds door de vermelding van de letters 'https' in het website adres. In bepaalde browsers staat daarnaast ook nog de vermelding 'secure' of 'veilig'. Bij sommige browsers gaat het zelfs al zover dat bezoekers gewaarschuwd worden voor een onveilige website als deze niet over https beschikt.

 

https en ssl zorgen voor de beveiliging van je website

 

Waarom http niet langer voldoende is

Http was tot voor kort de standaard voor normale websites. Dat ballonnetje gaat echter niet langer op. Mensen zijn zich meer en meer bewust van de gevaren op het internet en onderzoek wijst uit dat men steeds vaker op zoek gaat naar websites met het bewuste slotje. Vooral als men betalingsgegevens moet invoeren (bijvoorbeeld op een webshop) vertrouwt men steeds minder een site die niet over https beschikt. Kies dus zeker voor https als je je bezoekers een veilig gevoel wilt geven.

Het belang van https voor een hogere ranking in Google

Ook voor Google geeft https een enorme meerwaarde aan je website. Zo biedt een beveiligde website een enorme plus op het gebied van seoSEO of Search Engine Optimization is het optimaliseren van een website of webshop om beter te scoren in zoekmachines, voornamelijk Google.. Google wil het gebruik van https aanmoedigen en geeft in zijn zoekresultaten de voorkeur aan websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat. En het is zelfs de bedoeling dat websites zonder https in de nabije toekomst extra zullen bestraft worden. Niet alleen met een mindere ranking in de zoekresultaten, maar ook door expliciet in de URL-balk aan te duiden dat een http website niet veilig is.

 

Websites zonder https dreigen afgestraft te worden door Google
MEER TIPS?

Gerelateerde blogartikelen

Een nieuwe website, waar moet je aan denken?

10 april 2019

Een nieuwe website, waar moet je aan denken?

Meer bezoekers op je website? Volg dit stappenplan om beter te scoren in Google!

15 januari 2019

Meer bezoekers op je website? Volg dit stappenplan om beter te scoren in Google!

Is je website niet mobiel vriendelijk? Google straft het binnenkort af!

8 april 2015

Is je website niet mobiel vriendelijk? Google straft het binnenkort af!

MEER ARTIKELEN

E-BOOKS

Download onze gratis e-books

Je wil starten met een website of webshop maar je vindt zodanig veel informatie dat je er niet meer aan uit geraakt? Wel, dan zijn onze e-books een perfect hulpmiddel. Aan de hand van eenvoudige en concrete tips hopen we je de energie te geven om verder aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is alles!

 
 

 

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy

Download ons gratis e-book en meld je aan voor onze nieuwsbrief

beveiligde gegevens  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment uitschrijven - privacy policy
Vragen?
Contacteer ons
Hulp nodig of wil je een nieuwe website? Neem hier contact met ons op!